søndag 30. september 2012

JEG HAR FLYTTET

Jeg har flyttet bloggen min. Litt av det jeg synes er kjekt ved å blogge, er muligheten til å være anonym - vel i forholdsvis anonym. For jeg er ikke anonym i hva jeg blogger om, eller hva jeg kommenterer i andre blogger. Men det er også forskjell på å være åpen her i blogglandia sammen med andre som har de samme interessene som meg, og det å være en åpen blogger i hverdagen. Jeg liker det å være en blogger her i blogglandia, men liker ikke så fullt å være åpen blogger i hverdagen. Så derfor har jeg flyttet bloggen min - for å fortsatt være delvis anonym. Virker noe av dette fornuftig?

Den andre grunnen for å flytte bloggen min, var for å kunne gi den et nytt navn. Noe som mer beskriver det jeg blogger om. Derfor ble det HOUSE of ME, for min blogg handler om mitt hus og om de prosjektene jeg har i mitt hus.

Noen av inleggene jeg hadde i min gamle blogg har jeg re-postet her inne, slik at dere også kjenner meg igjen. Nye inlegg kommer etterhvert :)

Så jeg håper at dere som kikker innom meg her vil fortsatt følge meg videre! For dere blir fremdeles kjent med meg her inne, og jeg håper at jeg får muligheten til å treffe flere av dere på diverse bloggtreff!

Hilsen Camilla - delvis anonym blogger ;)

OMBYGGING: UNDERVEIS

Som jeg har skrevet tidligere så holder vi både på å bygge om og å bygge på huset vårt. Vi bygget for 9 år siden, og har på den tiden vokst ut av huset vårt. Det var i utgangspunktet 152 m2, som i grunn er ganske godt utnyttet. Men vi har ønsket oss større plass. Løsningen ble da å bygge på en etasje på den delen som har en etasje, samtidig som vi bygger huset og garasjen sammen. Nå er det ikke lenge før vi er i mål, så da er det jo kjekt å vise noen bilder fra hvordan det har vært underveis.

Slik så huset vårt ut i utgangspunktet.

Slik som dette skal det bli når det er ferdig:




Litt bilder fra underveis:



 
 
Jeg hadde planlagt en bued vegg i 2 etg, og tenkte at den måtte ha en sprek farge
 
 
Den ble ikke rød, men orange. Er veldig fornøyd med resultatet!



Siden vi har soverommene i 2 etg, har vi valgt å flytte vaskerommet opp. Så slipper jeg å bære alle klærne ned for å vaske de - og for å bære de opp igjen etterpå. Her skimter dere det nye vaskerommet.

En skikkelig omvisning skal dere få når ting blir enda mer ferdig :)


Som dere ser regner det på Vestlandet om dagen! Og jammen meg har ikke den ene lyspæren gått den og ;) På med regntøy og ut for å skifte! Dette er bilde tatt på utsiden av det ny trapperommet vårt. Fra før hadde vi trappen i stuen, men nå har vi flyttet den ut i gangen. Mye mer praktisk både i forhold til gangareal, støy og privatlivets fred ;)

Her er den gamle trappen, mens bildet under er den nye trappen. Akkurat nå er det mye stablet under trappen i gangen, så da blir det bare bilde av tegningen denne gangen.




Ønsker dere en fin kveld!

lørdag 29. september 2012

LAPPER

Lørdag og øsende regn ute. Vi har to ekstra overnattingsgjester denne helgen, to vi er tante og onkel til. Er lov å skjemme bort både våre og andre sine unger da ;) Så her ble det lapper til lunch. De ble borte på en-to-tre!

fredag 28. september 2012

HANG IT ALL

Knaggen på plass i gangen min! Denne har jeg gledet meg lenge til å få opp.
Jeg syns den er et lite kunstverk i seg selv - og blir ikke lei av å se på den ;)

Charles Eames designet denne knaggen i 1953. Spreke farger for å inspirere barn til å henge opp klærne sine! Jeg syns det er en spennende historie - samtidig som de har designet noe som er like mye inn i dag som det var den gang.

Har en mistanke at her i hus vil klærne mystisk forsvinne om en gjest skulle forville seg til å henge noe på den. En må tross alt se hele - hele tiden.


torsdag 27. september 2012

ABOUT A CHAIR....

Det gamle kjøkkenbordet skal endelig byttes ut med et nytt et! Har bestillt et rundt hvitt, som jeg gleder meg til å få på plass. Og når en får nytt bord... da bør en vel få nye stoler også....? Prøver i hvertfall å overbevise mannen om at dette. Så frem til han blir helt overbevist, så kikker jeg på nye stoler.

Jeg er en fan av Charles Eames og har sett meg ut et par av disse. Samtidig liker jeg også About a chair fra HAY. Muligens jeg må ha en av hver.. eller finne en annen plass til den ;)






onsdag 26. september 2012

TOMORROW MAY RAIN, SO I'LL FOLLOW THE SUN....

Vet ikke hva det er med gult for tiden, men det er en farge jeg blir veldig glad av. En farge med masse energi, og så får den meg til å tenke på sommeren. Vi trenger litt energi på denne tiden - når vinden herjer og regnet øser.

Har du en farge som gir deg energi?

Drømmer meg bort med litt gult i dag jeg.
































tirsdag 25. september 2012

INSPIRASJON: SVART/HVITT

Jeg er i utgangspunktet ikke særlig svart av meg, hverken når det kommer til interiør eller i klesveien. Men jeg merker at jeg til stadighet havner litt innom disse type interiørene. En skal vel aldri si aldri...?







Bildene har jeg funnet via Pinetrest


DIY: STRIKKET PUFF

Har hatt utrolig lyst på en slik strikket puff. De jeg har funnet oppskrift på virket veldig små, derfor ble det en litt egenkomponert oppskift.
Oppskrift: Legg opp 60 masker på pinne nr 9. Jeg brukte Viking ullgarn, en tykk type 100 gr pr nøste. Jeg brukte 6 nøster. (Alternativt kan en strikke med trippelt garn). Sydde sammen kortsidene, og snurpet sammen den ene langsiden først. Her snurpet jeg først sammen annenhver maske for å få den mest mulig sammen. Etterpå snurpet jeg sammen de maskene jeg ikke hadde tatt først. Fyll er en dyne med tre puter inni som jeg formet til en ball. Snurpet så sammen likt som første gang.
 
Jeg ser nå i ettertid at puffen burde vært strikket med et garn som ikke ga så mye etter. Puffen er finest om den får stå i fred - noe som den ikke får i dette huset ;)
 
 
 
 





mandag 24. september 2012

DIY: STRIKKET PUTE

Det er ikke så lenge siden jeg lærte meg å strikke. Jeg har hatt lyst å prøve i flere år, men for meg er strikkeoppskrifter helt gresk. Helt til jeg med god hjelp - klarte å knekke koden.
 
Her er oppskrift på min strikkede flettepute:
 
 Denne oppskriften passer til en pute som er 40x40 cm

Legg opp 160 masker på pinne nr 6, dobbelt garn.
Jeg har brukt ullteppegarn fra Sparkjøp. Til denne puten går det 4 nøster.
2 vrang - 4 rette - 2 vrang - 8 rette ut hele pinnen. (De 8 maskene er de som skal bli flettene).
På hver 9 pinne tas de 4 første maskene av de 8 over på egen pinne. Hold maskene foran arbeidet. Strikk de andre 4 maskene før du så strikker de 4 som du tok over på egen pinne. Dette gjøres på alle de 8 maskene på resten av pinnen.
 
 
 
 




 
 
 
 

søndag 23. september 2012

HUSET: UNDERVEIS

Rett etter påske begynte vi en ganske omfattende ombygging av huset vårt. Vi bygde huset for 9 år siden, men føler vel at vi har vokst ut av det. Så derfor en utbygging. Når en står midt i en ombygging, da er det gjerne ikke så mye fint å ta bilde av. Tok meg derfor en runde rundt huset for å ta bilder av det som skjer. Detaljer av det som skjer kan i seg selv være fine syns jeg.