Suksesskake - eller kake med gul krem som den kalles her hos oss, er noe av det beste jeg vet. Av en eller annen grunn bakes den som regel bare til jul. Er det gjerne derfor den er så god..? Deler uansett oppskriften med dere:
Bunn:250 gr malte mandler
250 gr
melis
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
4-5
eggehviter piskes stive.
Bland alt sammen. Helles i en smurt
form, stekes på 200 grader i ca 25 min.
Gul
krem:
1 dl kremfløte
125 gr
skukker
5 eggeplommer
1 ts
vaniljesukker
Kokes opp og røres hele tiden. La det bare boble
litt.
Avkjølses.
Bland i 125 gr mykt meierismør,
terninger litt om gangen.
Hvis du vil prøve sjokoladekremen, så
kommer den her:
Sjokoladekrem:
1 pl
kokesjokolade
150 gr melis
100 gr smør
1 ss
fløte
1 ss sterk kaffe
Smelt alt sammen, tas av
varmen og bland i to eggeplommer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar